Arte College

Eigenzinnig, creatief en uitdagend

Het Arte College is een VO-school voor leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. We bieden onderwijs aan op de niveaus vwo, havo en vmbo-t en vmbo–k.

Drama of muziek, multimedia, licht en geluid, styling en grime, kostuum of decorbouw? Dan is het Arte College zeker het overwegen waard! Bij ons gaan leerlingen naast het normale lesprogramma op zoek naar eigen creatieve uitdagingen die zowel op het gebied van beeldende kunst, als drama en muziek kunnen liggen. Ook leren ze op het Arte College vaardigheden die later heel belangrijk worden in een vervolgopleiding of werk: zelfstandig werken, organiseren, presenteren en ontwerpen.

Ook ons schoolgebouw is uitnodigend. Buiten op het plein is dankzij een grote tribune een comfortabele zitplaats gecreëerd die uitnodigt tot lekker chillen, van de zon genieten en filosoferen. De entree is opgesierd met kunstuitingen van leerlingen. Het gebouw ademt één en al kunst uit! We zijn midden in Almere Poort gevestigd, op een steenworp afstand van het station. Kortom: het Arte College is the place to be!

Voor meer informatie over het Arte College kan je contact opnemen met Klazien Fokker via k.fokker@artecollege.asg.nl.