Helen Parkhurst

Jouw keuze telt

Helen Parkhurst is een daltonschool voor mavo, havo en vwo. De school waar leerlingen eigen keuzes leren maken en hun talenten ontwikkelen. Heb je nog nooit op een daltonschool gezeten? Geen probleem! Wij leren je hoe het gaat. Volgens ons leren leerlingen vooral goed als ze daar zelf verantwoordelijk voor zijn. Dat leren ze met goede begeleiding van onze docenten.

Zelfstandig werken is belangrijk op onze school. Leerlingen krijgen aan het begin van een periode van zes weken te horen wat ze moeten doen voor elk vak. Vervolgens maken ze een plan. Daarin mogen ze met ideeën komen en maken ze eigen keuzes. Na die zes weken moet het schoolwerk af zijn, want dan begint er weer een nieuwe periode.

Bovenop het normale mavo-, havo- en vwo-programma, bieden we een aantal bijzondere richtingen aan. Voor schooladvies havo-plus of vwo-plus, hebben we een technasiumklas. Voor mavo-plus advies, hebben we de bèta mavo-klas. En ook voor topsporters of meer- of hoogbegaafden is onze school geschikt.

Voor meer informatie over Helen Parkhurst kan je contact opnemen met Dennis van Hinte via d.vanhinte@helenparkhurst.asg.nl of met Mirella Middelkoop via m.middelkoop@helenparkhurst.asg.nl.