Montessori Lyceum Flevoland

De school waar je jezelf kan zijn

Het Montessori Lyceum Flevoland, ook wel het MLF genoemd, is een kleine school waar we veel aandacht hebben voor onze leerlingen. Wij bieden mavo, havo en vwo aan waarbij zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid een grote rol spelen. Door de kleinschaligheid voel je je snel thuis op het MLF!

Het MLF geeft montessorionderwijs. Dit houdt in dat leerlingen zelf de vrijheid krijgen om keuzes te maken. Ze mogen dus veel ‘zelf doen’ in je eigen tempo of werken in kleine groepjes onder begeleiding van een docent. Hierdoor leren ze naast de klassikale lessen ook veel andere vaardigheden, zoals het maken van eigen keuzes. Natuurlijk moeten ze er wel voor zorgen dat alle taken netjes op tijd af zijn. Leerlingen mogen bij ons veel zelf doen, maar ze krijgen ook goede begeleiding op school. We noemen dit ‘vrijheid in gebondenheid’.

Bij ons voelen de leerlingen zich thuis. Dit komt door de positieve omgang die we met elkaar hebben, maar ook door de hoge mate van veiligheid, gelijkwaardigheid en vertrouwen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook daarbuiten. Je werkt aan zelfstandigheid, maar vanuit een sterk gevoel van verbinding met anderen en de leefomgeving. Dit maakt onze school een fijne en veilige plek om te leren en te ontwikkelen, maar ook om jezelf te zijn.

Voor meer informatie over het Montessori Lyceum Flevoland kan je contact opnemen met Trudie Christophersen via t.christophersen@mlf.asg.nl.