Waarom AAOS?

Waarom AAOS?

Ontwikkeling staat voorop

Begeleiding – het vier-ogen principe

Als student word je begeleid door een team dat bestaat uit een of meerdere werkmeesters, een leermeester, een schoolopleider en een instituutsopleider. Zij hebben allemaal hun eigen rol om jou zo goed mogelijk te begeleiden tijdens je stageperiode.

Benieuwd naar wat zij precies doen en hoe de begeleiding eruit ziet? Lees hier meer over het begeleidingsteam.

Vrijheid

Je krijgt alle ruimte om onderzoeksopdrachten uit te voeren en jezelf te ontwikkelen tot professional. De AAOS werkt samen met de Almeerse Scholen Groep voortdurend aan onderwijsontwikkeling en haalt onderzoek en kennis uit de lerarenopleidingen in huis.

Unieke kansen

De theorie uit de opleiding kan je uitgebreid toepassen en uitproberen in praktijksituaties. Tijdens je stageperiode bezoek jij niet alleen andere ASG-scholen, je komt ook in de gelegenheid om de studenten geplaatst op één van de van de andere ASG-scholen te ontmoeten. Tenslotte is het bovendien goed mogelijk om bij wederzijds goedbevinden je stage te continueren op één van de andere ASG-scholen.

Netwerk

Je bouwt je eigen netwerk op met andere studenten op je eigen stageschool en andere ASG-scholen. Daarnaast maak je deel uit van een intervisiegroep op jouw stageschool en bezoek je speciale ontwikkelmiddagen voor de studenten binnen de Almeerse Scholen Groep.

Almeerse Academische Opleidingsschool

 

5x waarom AAOS

  1. Almere is een leuke, jonge en bruisende stad.
  2. Inspirerende collega’s die jou graag de kneepjes van het vak leren.
  3. We stimuleren je het beste uit jezelf te halen.
  4. Keuze uit acht verschillende vo-scholen.
  5. De AAOS biedt een rijke betekenisvolle leeromgeving